Zonnepanelen

Plasman Zonnepanelen maakt zonnepanelen betaalbaar voor iedereen!

ALLES OVER ZONNEPANELEN

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar zonne-energie. Gelukkig maar want daar is het de hoogste tijd voor. Als we willen dat ook onze kinderen van een mooie en schone wereld kunnen genieten dan is dit het moment om met z’n allen er naar te handelen. Maar wat zijn dat nou zonnepanelen? En hoe werken ze eigenlijk?

Een zonnepaneel bestaat in principe uit een aantal in serie geschakeld zonnecellen. een zonnecel is eigenlijk een mini-energiecentrale. de zonnecel zet de energie rechtstreeks om in gelijkstroom. Via de bekabeling bereikt de gelijkstroom de omvormer om omgezet te worden in wisselstroom (bruikbare elektriciteit). Wilt u meer weten bel ons gerust even op of vraag een gratis adviesgesprek aan.

Zonnepanelen

Ons assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen die voldoen aan alle internationale eisen. Ook zijn onze producten geregistreerd in het BCRG-kwaliteitsregister.

De panelen van DENIM, Longi, Jinko, en Hyundai hebben een lange levensduur, uitstekende garanties en gebruiksgemak in combinatie met optimale prestaties.

Hoe werken pv-zonnepanelen?
Heel technisch: zonlicht bestaat uit minuscule deeltjes genaamd fotonen, welke van de zon uitstralen. Pv-zonnepanelen vangen deze deeltjes op, waarna de siliciumatomen in de zonnecellen (één pv-zonnepaneel bestaat uit 60 tot wel 120 zonnecellen) de energie opslurpt en verandert in losse elektronen. Deze elektronen raken los van de atomen, wat een elektrisch potentieel veroorzaken. Dit zorgt voor de opwekking van gelijkstroom.

Minder technisch: pv-zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in elektrische gelijkstroom.
Deze gelijkstroom is niet geschikt om binnenshuis te gebruiken, waardoor zonnepanelen alléén niet genoeg zijn om jouw huis van de wisselstroom te voorzien die het nodig heeft. Om de gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, wordt een zogeheten omvormer aangesloten op de zonnepanelen. Dit apparaat zet de gelijkstroom om in wisselstroom en stuurt dit door naar jouw meterkast. Wekken jouw zonnepanelen meer stroom op dan je verbruikt, dan wordt deze overtollige stroom teruggestuurd op het openbare elektriciteitsnet. Het totale systeem wat nodig is om zonne-energie om te zetten in de wisselstroom, noemen we het zonnestroomsysteem.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
Nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat de levensduur van zonnepanelen toeneemt en ze dus steeds langer mee gaan. De zonnepanelen die vandaag de dag geproduceerd worden gaan tot wel 35 jaar mee, wat de aanschaf van zonnepanelen erg aantrekkelijk heeft gemaakt.

Bereken zelf het aantal zonnepanelen

Voor een eerste inschatting van het aantal panelen dat je nodig hebt gebruik je deze formule:(jaarlijks stroomverbruik x 1,1) gedeeld door (het vermogen van 1 paneel in wattpiek).
Voorbeeld:
* Je jaarlijks stroomverbruik is 3000 kWh.
* Je leverancier heeft zonnepanelen van 400 Wp in de aanbieding.
* Daarvan heb je er dan 3000 x 1,1 = 3300 gedeeld door 400 = 8.25 -> 9 zonnepanelen zijn er nodig.

De opbrengt van zonnepanelen is elk jaar verschillend. En in de loop der jaren gaat de opbrengst ook een klein beetje achteruit.

Onze merken

Ons doel is om de wereld te veranderen en energieoplossingen voor de toekomst te creëren.

Wanneer u vragen heeft wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Dit begrijpen wij als geen ander. Daarom staan wij altijd voor u klaar.

Milleu vriendelijk

We denken vooruit

Certificeerd

Vraag informatie aan